A világ legerősebb paprikái

A világ legerősebb paprikái

Piros habanero paprika – extrém csípős

Nagyon ellenálló fajta. Termése 2-8 cm-re nő meg. Edénybe is vethető. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug

Saltillo paprika – nagyon csípős

A növény 50-60 cm-re nő meg. Későn-érő fajta. A termés zöldes-piros, kürt alakú 2,5-4 cm hosszúságú, fürtökben terem. Frissen és szárítva is fogyasztható. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug+

Mexikói pepperóni – nagyon csípős

Ez a típus közepesen hosszú élettartalmú, 30-40 cm-re nő meg.  Termése kúp alakú 2,5-3 cm hosszú sárga-narancsmályva vagy piros színű az érettségétől függően. Termeszthető edényben, hegyoldalban is. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug

Yucatan pepperóni – csípős

Közepes élettartalmú, a növény 50-60 cm magasra nő meg. Piros datolya formájú termést hoz 5-6 cm hosszúakat, amelyek fürtökben lógnak. Alkalmas edényben történő termesztésre is. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint. Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug

Azték pepperóni – csípős

Közepes élettartalmú, a növény 50-60 cm magasra nő meg. 3,5-5 cm nagyságú termést hoz. Pirostól feketéig változik a színe az érettség függvényében. Edényben is termeszthető. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint. Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug 

Cancun pepperóni - nagyon csípős

Közepes élettartalmú. A növény 40-50 cm magasra nő, cseresznye formájú termést hoz, amelynek színe mályva színből narancsos pirosba fordul át az érettségtől függően. Alkalmas edényben történő termesztésre is. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint. Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug

Csokoládé habanero paprika – extrém csípős

Nagyon ellenálló fajta. Termése 2-8 cm-re nő meg. Edénybe is vethető. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug+

Jamaikai pepperóni – extrém csípős

4 cm hosszú termést hozó típus, hasonlóan a habanero chilihez. Ha teljesen beérik, akkor világospiros színű, és nagyon erős. Édes és gyümölcsös íze van, és szószok készítéséhez szokták használni. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint. Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug 

Naga morich pepperóni – rendkívül csípős

Bangladeshi eredetű különösen erős típus. A növény 1,5 méter magasra nő meg, és lombos fa formájú. Kúpos formájú a termése, 4-5 cm hosszúak, zöld-narancs-piros színűek. Szárítva és frissen is kitűnően tálalható. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint. Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug

Tabasco pepperóni – nagyon csípős

Nagyon erős típus, amikor beérik, a termés színe narancsra/pirosra változik. Kitűnő frissen történő fogyasztásra vagy Oliva olajjal megöntözve. Híres receptekhez szokták alkalmazni, mint pl a magyar gulyás vagy az észak-afrikai Harissa. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint. Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug

Koronás püspök pepperóni – nagyon csípős

Ízletes paprika gyümölcsös ízzel, nem túl erős ha frissen van tálalva. Megfőzve az erőssége jelentősen megnő. A nevét a püspöki kalapra emlékeztető formájáról kapta. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint. Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug

Jalapeno pepperóni – csípős

Erős mexikói fajta, a növény olyan, mint egy lombos fa, 45-55 cm magasra nő meg. Amikor beérik  a termés, akkor intenzív piros színe van. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint. Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug 

Sárga pepperóni paprika – csípős

Ez a típus különösen alkalmas a híres paprikás ételek elkészítéséhez. Íze finom ugyanakkor aromás és csípős is. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra, 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug 

Piros pepperóni paprika – csípős

Ez a típus kifejezetten alkalmas a híres gulyás elkészítéséhez, kellemes ízű, de egyszerre erős és aromás típus. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra, 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug 

Kalabriai erős pepperóni – csípős

Közepesen erős típus, a termései pirosak, kerekek és púposak, 3,5-4 cm méretűek. Alkalmasak olajban történő konzerválásra is. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra, 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug

Trinidad sárga skorpió pepperóni paprika – nagyon csípős

Extrém csípős típus, a 2 millió scoville skála erősséget is elérheti. A termés 4-5 cm hosszú és zöldes-narancssárgáról mélysárga színűvé válik beéréskor. Edénybe is vethető, de ágyásba is egyéb fajtákkal együtt. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug+

Fehér habanero paprika – extrém csípős

Gyümölcsös ízű, akár 300.000 Scolville fokot is elérhet. A termése fehér, szabálytalan formájú, vastag húsú. Kicsit kisebb méretű fajta, mint a többi habanero típus. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug

Mini snack pepperóni – édes

Extrém édes típus, friss és gyümölcsös ízű. Ideális nyersen történő fogyasztásra. A növény extrém kompakt és nagyon sok termést hoz. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug

Trinidad Moruga Scorpion - A világ legerősebb paprikája

2 MILLIÓ Scoville erősségű. A nevét a skorpió farkára hasonlító formájáról kapta. A növény 80-90 cm magasra nő meg. Forró környezetet kedveli az ideális növekedéshez. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug+ 

Narancssárga habanero paprika – extrém csípős

A termést akkor kell betakarítani, amikor teljesen érett és narancssárga színű. Edénybe is vethető, de ágyásba is egyéb fajtákkal együtt. Teljes érettségét szeptemberre éri el. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug+ 

Diavolicchio pepperóni paprika F1 hibrid – csípős

30.000 scoville skála erősségű, átlagosan csípős paprika. A termés 2-3 cm hosszú és amikor beérik bepirosodik. Javasoljuk nyersen történő fogyasztásra, ill. lekvár készítésére ill. olajban történő tartósításra. Edénybe is vethető, de ágyásba is egyéb fajtákkal együtt. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40cm tőtávolságra , 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug+