Fűszernövények

Fűszernövények

Menta

Évelő növény, amely 50 cm magasra nő meg. Levelei hosszúkásak és cikkcakkosak. Ennek a menta típusnak az aromája nagyon kellemes. Használható ételekhez, likőrökhöz, desszertekhez. Napos és közepesen napos helyre. Vethető: május-július. Betakarítás: július-október. Az ültetési idő régiónként változhat, ezt figyelembe kell venni ültetéskor. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Snidling

Évelő metélőhagyma, amely edényben is termeszthető. Levelei sötétzöldek, csöves keresztmetszetűek és kb 20 cm hosszúak. Ideális salátába és szószokhoz.Ültetés: február-szeptember Érik: egész évben Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Rebarbara

Évelő növény, erős, húsos szárral. Minden évben új szárat növeszt, amely akár a 2 métert is elérheti. A húsos növény-szárakat lekvárba, levesbe és süteményekhez használhatjuk. Ezen kívül orvosi célra is használják. Ültetés: március-szeptember Érik: június-december Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Ánizs

Egynyári gyógynövény, amely kb 60 cm magasra nő csipkés és karéjos levélzettel. Kicsi, fehéres virágokat növeszt, amelyek ernyő alakban helyezkednek el a növényen. Likőröket, ételizesítőket és gógyszereket készítenek belőle.Ültetés: március-június Érik: június- szeptember Napos, és félárnyékos helyre is vethető. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Levendula

Évelő növény. Nagyon kicsi hosszúkás levelű. Virágai nagyon illatosak és ruhák illatosítására is használják.Ültetés: április-május Érik: június-szeptember Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Intenzív aromájú oregánó

Évelő növény,a mely 50 cm magasra megnő és kicsi ovális leveleket hoz. Ételek ízesítésére használjuk. Napos, közepesen napos helyre. Vethető: február-március. Terem: július-október. Az ültetési idő régiónként változhat, ezt figyelembe kell venni ültetéskor. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Citromfű

Évelő növény, amely 40 cm magasra nő meg világoszöld levelei hosszúkásak. Használható különféle ételekhez. Napos és félárnyékos helyre. Vethető: március-június. Betakarítás: június-december.Az ültetési idő régiónként változhat, ezt figyelembe kell venni ültetéskor. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Rozmaring

Évelő növény, örökzöld aromás illattal, amely 100 cm magasra is megnő. Levelei sötétzöldek, gyakran használják sültekhez. Napigényes de félárnyékos helyre is vethető. Ültethető: márciustól-júniusig. Terem: egész évben. Az ültetési idő régiónként változhat, ezt figyelembe kell venni ültetéskor. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Kapor

Évelő növény, virága zöldes-sárga. Levelei és szára ételízesítésre használható. Palántázás: márc-máj. Napigényes. Ültethető szabadföldbe, fóliasátorba. Terem: júni-dec. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.