Különleges gyógynövények

Különleges gyógynövények

Kamilla - relaxáló

Évelő növény intenzív illattal. Főzete enyhén nyugtató hatású.  A napon szárítsa meg a virágokat. Tea készítése: Hagyja a virágokat és leveleket a 80 °C-os vízben 5/10 percig ázni, majd szűrje le. Szabadföldbe ültetés: Márc-Jún 22°C-on. Májustól szeptemberig terem. Napos, félárnyékos helyre vethető. Régiónként változhat az ültetési,betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Máriatövis - frissítő hatású

Kétnyári növény magas egyenes szárral. Híres a frissítő hatásáról. Levelei nagyméretűek szúrós végekkel. Virágai lilás vörösek. Tavasszal szedjük le a leveleket, és sötét, jól szellőző helyen hagyjuk megszáradni. Esszencia készítéséhez forrázzuk le. Tegyük a leveleket és a virágokat hideg vízbe és forraljuk 5 percig, majd szűrjük le. Napigényes. Ültethető: Márc-április  Terem: Április-májusRégiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Mályva - légút tisztító

Kétnyári bokornövény, amely légút tisztító hatásáról ismert. 5-7 lebenyes levelei vastag pihével vannak borítva. Virágai gyönyörű élénk pink színűek. Az első korai leveleket és virágokat gyűjtsük be, levegős sötét helyen hagyjuk kiszáradni. Teák készítésére használjuk.Tea készítése: Hagyjuk a leveleket és virágokat  80 °C forró vízben ázni 5-10 percig, majd szűrjük le. Napigényes. Ültethető: Április-július. Terem: Július-október. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Stevia - a természetes édesítő

Rusztikus, nagyon ellenálló évelő növény, eredetileg Brazíliából és Paraguayból származik. Ritkítsuk a növényt, 2 fő csomót meghagyva a későbbi növekedéshez. A kis ágakat szárítsuk le, lehetőség szerint árnyékos helyen szabad levegőn, vagy egy jól szellőző száraz helyen. Majd csipegessük le a leveleket a szárról, és egészben, egy hermetikusan zárt edényben tároljuk. Szabadföldbe ültetés: Márc-Ápr 20°C-on. terem: Júniustól szeptemberig 25°C-on. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Napigényes. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Goji - természetes antioxidáns

A goji bokor eredetileg Tibetből származik. A kis vörös terméseinek számtalan jó hatást tulajdonítanak, és a hagyományos kínai orvoslásban kiemelkedő szerepe van. A bogyókat szárítva eszik. A javasolt napi fogyasztási mennyiség 15 gr/nap.  Kesztyűt húzzunk a termés begyűjtéséhez, és a napon szárítsuk kb. 1 hétig. Szabadföldbe ültetés: Márc-Máj 15°C-on. terem: Augusztustól októberig 20°C-on. Napigényes. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Angyalgyökér - fájdalomcsillapító

Ez a gyógynövény eredetileg Észak-Európából származik. Leveleit és szárát főzéshez használják, mert kiváló ételízesítő. A gyökereket kora ősszel kell felszedni, és a napon megszárítani. Míg a leveleket késő tavasszal kell gyűjteni.  Tea készítése:  Hagyjuk a leveleket és virágokat 80 °C forró vízben ázni 5-10 percig, majd szűrjük le. Napigényes. Ültethető: Március-április. Terem: Június-augusztus.Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Pitypang - vizelethajtó hatású

Évelő növény, 25 cm magasra nő meg nyúlánk, cikcakkos levelekkel. Konyhában megfőzve vagy nyersen hasznosítsuk! Erős vizelethajtó hatású. A frissen szedett leveleket használjuk, amelyeket októbertől áprilisig szedhetünk. Sűrítésig forraljuk, hogy koncentrátumot kapjunk. Tea készítése: A leveleket és virágokat tegyük hideg vízbe és forraljuk fel. 5 percig forraljuk! Szűrjük le. Szabadföldbe ültetés: Márc - Jún 15 °C-on terem: Okt - Ápr  25°C-on. Napos/félárnyékos helyen javasolt. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Verbena - összehúzó hatású

Nagyon hosszú életű évelő növény. Az ókor óta ismert, mint mágikus és kiváló összehúzó hatásáról ismert gyógynövény. Akár 80 cm-re is megnő. Külsőleg: a tea készítéséhez használja a növény leveleit. Kifejezetten hatásos szem duzzanat csökkentő (dekongesztáns).Tea készítése: Hagyjuk a leveleket és virágokat 80 °C forró vízben ázni 5-10 percig, majd szűrjük le. Szabadföldbe ültetés: Ápr/Jún 15 °C-on terem:Ápr/Nov  25°C-on. Napos/félárnyékos helyen javasolt. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Menta - az emésztést segítő

Csombormentaként ismert. Nagyon aromás, köptető és emésztést segítő hatású. A belőle készült tea jótékony hatású felfúvódáskor és gyenge gyomor esetén.Tea készítése: Hagyja a leveleket a 80 °C-os vízben 5/10 percig ázni, majd szűrje le. Szabadföldbe ültetés: Ápr-július 15 °C-on terem: Júliustól októberig  20°C-on. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest.  Napigényes. Ültethető szabadföldbe, fóliasátorba. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Echinacea - gyógyító hatású

Évelő növény. A növény minden részét és gyökerét is hasznosítjuk. Nagyon erős antibakteriális hatású. Külsőleg használva nagyon jó bőrtisztító és gyorsítja a gyógyulást.Tea készítése: Hagyjon 50 g levelet 10 percen át forró vízben ázni, majd szűrje le. Szabadföldbe ültetés: Feb/Jún 15 °C-on terem:Jún/Sept 20°C-on. Napigényes. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Ánizs - emésztést segítő hatású

Évelő növény, emésztést segítő hatásáról ismert.  Levelei hornyoltak és karéjosak. Virágai fehéresek és kicsik, fürtökben lógnak. Likőröket, gyógyitalokat és illóolajat készítenek belőle. Júliustól kezdve vágja le a növényeket, kösse őket össze és hagyja a napon száradni pár napon át. Rázzuk le a szárakat, hogy a magok kiessenek.  A magokat tea készítésre használjuk!Tea készítése: A leveleket és virágokat tegyük hideg vízbe és forraljuk fel. 5 percig forraljuk! Szűrjük le. Szabadföldbe ültetés: Mar/Jún 15 °C-on terem: Júl/Szept  20°C-on.Napos/félárnyékos helyen javasolt. Régiónként változhat az ültetési,betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Citromfű - relaxáló hatású

Évelő növény, 40 cm magasra nő meg. Híres a nyugtató, relaxáló hatásáról. Levelei oválisak és világoszöldek. A friss Júniusban szedett leveleit és a virágát használjuk. Hagyjuk megszáradni, gyorsan egy árnyékos, jól szellőző helyen, hogy gyógyhatását megőrizze. Tea készítése: A leveleket és virágokat tegyük hidegvízbe és forraljuk fel. 5 percig forraljuk! Szűrjük le.Szabadföldbe ültetés: Mar/Jún 15°C-on terem: Júl/Sept  20°C-on. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Napos/félárnyékos helyen javasolt. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Kakukkfű - fertőtlenítő hatású

Évelő növény, 25 cm magasra nő meg. Levelei kicsik és sötétzöldek. A növény  igen erősen illatozik és természetes fertőtlenítő hatású. Áprilistól nyár végéig szedhető a virág csúcsa a száron maradt levelekkel együtt. Árnyékos, jól szellőző helyen szárítsuk. Teakészítésre használjuk. Tea készítése: Hagyja a leveleket a 80 °C-os vízben 5/10 percig ázni, majd szűrje le. Szabadföldbe ültetés: Mar/Jún 15 °C-on terem: Ápr/Sept 25°C-on. Napos/félárnyékos helyen javasolt. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Csalán - tisztító hatású

Ez a hüvelyes növény a legtermészetesebb módon véd a Évelő növény. Levelei és szárai szúrós szőrrel borítottak, amely elveszíti csípősségét kis idővel begyűjtés után. Tulajdonságai: stimuláló, lazító, vizelethajtó, lázcsillapító és reuma ellen is hatásos.Tea készítése: Hagyjon 50 g levelet 10 percen át forró vízben ázni, majd szűrje le. Szabadföldbe ültetés: Febr - Márc 15 °C -on  terem: Máj - Nov 20 °C-on. Napigényes. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest.  Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Köménymag - fertőtlenítő hatású

Kétnyári évelő növény. Virágai fehérek és rózsaszínűek. Termése fél kerek kb 2 mm hosszú. Segíti az emésztést. Enyhe fertőtlenítő hatása van bélbántalmak tekintetében.Leveleiből készülhet saláta, és magjai mint konyhafűszer. Szabadföldbe ültetés: Ápr/Szept 15 °C-on. terem: Ápr/Szept 20°C-on. Napigényes. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Vörös lóhere - szabadgyökök ellen

Ez a hüvelyes növény a legtermészetesebb módon véd a szabadgyökök ellen hála antioxidáns hatásának, amelyek a C vitaminnál háromszor hatásosabbak. A teát a megszárított rügyekből kell készíteni, kb. 5-6 darabot  250 ml vízben.Tea készítése: Hagyjuk a leveleket és virágokat 80 °C forró vízben ázni 5-10 percig, majd szűrjük le. Ültethető: Febr - Márc 15 °C -on terem: Máj - Okt 20 °C-on. Napigényes. Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Lyukaslevelű orbáncfű - élénkítő hatású

Ezt a gyógynövényt a kozmetika ipar és a homeopátia is használja    különféle terápiás   céllal.       Virágai     fényes világos-narancssárga színűek. Az orbáncfű olaja sebekre és forrázásokra is gyógyír. Éjszaka a bőrre helyezve öregedés-gátló hatása van. Olaj készítése: Áztassunk be 70 gr friss virágot 250 ml mandulaolajban 6 hétre, zárt üvegben szoba-hőmérsékleten, majd tegyük ki a Napra 1 napra. Szűrjük le és tartsuk száraz, sötét helyen.  Napigényes. Ültethető: Feb-márc vagy szept-okt. Terem: Június-augusztusRégiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.

Körömvirág - üdítő hatású

Évelő növény, emésztést segítő hatásáról ismert.  Levelei Az ősi egyiptomiak úgy tartották, hogy fiatalító hatású. Ha dörzsöljük, akkor egy nagyon kellemes, de mégsem túl erős illatot áraszt. A virágnak keserű, enyhén sós íze van. A körömvirág teát külsőleg használjuk, hogy ápoljuk és tisztítsuk a bőrt, és hogy felgyorsítsuk a sebek gyógyulását. Napigényes. Ültethető: Márc-április vagy szept-okt. Terem: Május-november Régiónként változhat az ültetési, betakarítási időszak a jelöltekhez képest. Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.