Kiskedvencek szobatisztaságra nevelése

Zavarja, hogy kiskedvence állandóan odapiszkít a szoba különböző részeibe, esetleg bútoraira? Nem is beszélve a kellemetlen szagokról, amiket állataink ilyenkor maguk után hagynak a lakásban. Van megoldás, hiszen a GET OFF macska- és kutya távoltartó termékei segítenek a megelőzésben, valamint tisztításban, így nem kell többet aggódnia a szagok és foltok miatt!

Rengeteg ember tart háziállatot, hiszen nincs annál jobb érzés, mikor egy fárasztó nap után hazaérkezve nagy örömmel és boldog tekintettel fogad minket kedvencünk. Vannak, akik a kisebb méretű háziállatokat kedvelik, mint a hörcsög, tengeri malac, különböző madarak, vagy esetleg extrémebb állatok, mint a pók vagy a kígyó. Ezeknek az állatoknak jó esetben meg van a maga helyük, ketrecük vagy akváriumuk, ahol nyugodtan élhetik életüket és végezhetik dolgukat. Sokan kutyát vagy macskát tartanak otthonukba, ekkor pedig felmerülhet a kérdés, főleg a kezdeti időszakban, hogy kedvencünk hol végezze dolgát.

Cicák hozzászoktatása macskaalomhoz

A cicák általában macskaalomhoz szoknak, amit már nagyon korán meg kell mutatnunk kedvencünknek, hogy időben megtanulja használatát. A kölyökmacskát bele kell tenni az alomba, így megtudja szokni annak szagát és tapintását. Érdemes étkezés vagy ébredés után betenni a cicát, illetve a két mellső lábát megfogva segíthetünk neki kaparó mozdulatokat végezni, hogy megtanulja, hogyan is kell elkaparni a piszkot. Az alomra szoktatásban hasznosak lehetnek a GET OFF macska- és kutya távoltartó termékei!

Fontos továbbá magának a macskaalomnak és tálcának a tulajdonsága is. Mielőtt macskawc-t választunk, át kell gondolni néhány dolgot.

 

Vannak felnőtteknek, illetve kölyköknek kialakított alomtálcák is, melyeket megvásárolhatunk az üzletekben. Egyértelműnek tűnhet, hogy kiscicának kölyköknek szánt alomtálcát válasszunk, azonban ez később plusz költséget jelenthet, hiszen a kisebb tálcát idővel kinövik. Ilyenkor az is előfordul, hogy cicánk az alomtálca mellé piszkít oda. Érdemes tehát már az elején nagyméretű tálcát választani, hogy később ne legyen gond annak méretével.

Léteznek zárt- illetve nyitott alomtálcák is. A cicák szeretik nyugodtan végezni dolgukat, így a zárt alomtálca jó megoldás lehet, azonban vigyázni kell, mert néhány macskában bezártság-érzet alakulhat ki. Ebben az esetben a macskaalom ajtaját le kell venni, ameddig cicánk meg nem szokja.

Macskaalomból is sokfajta létezik. Vannak egyszerű, homokszerű almok, amelyek lehetnek csomósodók, illetve csomómentesek is, de léteznek speciálisabb típusok is, például szilikonos, illatosított vagy biológiailag lebomló. A macskát az illatok irritálhatják, illetve a por állagú almok nem feltétlen tesznek jót a cica tüdejének. Sokan azért választják a homokszerű, csomósodó almot, mivel ez olcsóbb, valamint a csomósodásnak köszönhetően könnyebb kiszedni a piszkot.

A macskaalmot érdemes olyan helyre tenni a lakásban, amely nincs útban, nem zavarjuk közbe cicánkat, és amely távol van a közösségi terektől, mint a nappali vagy az étkező. Mivel a macskaalom igen kellemetlen szagú lehet, ezért figyeljünk, hogy olyan helyre tegyük, ahol nem érződik annyira. Fontos, hogy a macskaalom rendszeresen takarítva legyen, hiszen se a gazdának, se a cicának nem jó, ha a piszok sokáig ott marad.

Kutyák szobatisztaságra nevelése

A kutyák szobatisztaságra nevelése máshogy történik, mint a cicáké. A kutyák kevés esetben szoktathatók hozzá alomtálcához. Kisebb testű kutyák esetében még előfordulhat, hogy sikerül tálcához szoktatni, azonban a nagyobb testű kutyák nem képesek elvégezni dolgukat benne. Ha lakásban élünk, akkor a legjobb megoldás, ha sokszor visszük el sétálni kedvencünket, míg udvarral rendelkező háznál érdemes kiengedni kutyánkat a szabadba. Ha kutyája a szoba bizonyos részeit kezdi megkedveli, esetleg az udvarban lévő növényeire piszkít, érdemes segítségül hívni a GET OFF macska- és kutya távoltartó és tisztító termékeit.

Kölyökkorba különösen fontos, hogy minél többször ki legyen engedve, hiszen így tudjuk hozzászoktatni, hogy kint végezze dolgát. Eleinte érdemes pelenkát is használni a lakásban/házban. Ezek a pelenkák hasonlóak az alomtálcákhoz. Nedvszívó hatással rendelkeznek és a lakás több részén is elhelyezhetők a földön. Hasonlóan a cicáknál, a kölyökkutyák esetében is hozzá kell szoktatni kedvenceinket, hogy ott végezzék dolgukat. Étkezés, valamint ébredés után rá kell helyezni, és ha sikeres volt a próbálkozás, akkor meg kell dicsérni kiskutyánkat – ebből is érteni fogja, hogy a pelenkára piszkítás a helyes.

A kölyökkutyák rövid ideig tudják csak tartani vizeletüket, ezért ha nem figyelünk oda rájuk és nem visszük ki őket, előfordulhatnak balesetek – ez viszont nem az ő hibájuk!

Segítenek a GET OFF termékei!

Keresse a GET OFF termékeket a biokoshop.hu oldalon vagy a boltok polcain!

A kutyák és macskák beszoktatása sok türelmet és odafigyelést igényel. Kölyökkorban még inkább előfordulhatnak balesetek, amikor kedvencünk nem a megfelelő helyen végzi dolgát, esetleg szőnyegünkre, bútorainkra piszkít. A GET OFF macska- és kutya távoltartó termékek segíthetnek abban, hogy háziállataink elkerüljék ezeket a helyeket.

Keressük meg a kedvencünk által kedvelt helyeket és bútorokat, majd fújjuk le GET OFF távoltartó sprayvel. A GET OFF távoltartó gélek segíthetnek a kertet megvédeni állatainktól, hiszen a zselékristályok kiszórásával megelőzhető, hogy kedvencünk odapiszkítson növényeinkre. A készítményekben található hatóanyag megzavarja az állat szaglását, így segít megakadályozni, hogy nem kívánt helyre piszkítson.

Ha már megtörtént a baj, akkor sincs miért aggódnunk, hiszen a GET OFF tisztító és szagtalanító termékei szintén megoldást jelenthetnek a kellemetlen szagok megszüntetésére. Csak fújja be/öntse rá a koszos felületre majd dörzsölje át, nem szükséges leöblíteni. 30 percen belül eltűnteti a zavaró foltokat és szagokat.

Használja a GET OFF távoltartó és tisztító termékeket, hogy ne okozzon több fejfájást kedvence!