Sneaker Care – Cipőápolás

Sneaker Care – a divattal született

A Sneaker divat a 19. század végére datálható. Ekkor, mint strandoláshoz és sportoláshoz használatos gumitalpú cipő, később utcai és sportosan elegáns lábbeliként vált ismertté. Használata a mindennapokban elsőként az angolszász országokban terjedt el. A kifejezést, mint „Sneaker” először a Boston Journal használta műanyag talpú cipőkre, amelyeket fiatal fiúk neveztek így, miután azzal könnyedén és hang nélkül tudtak lépkedni. A Sneakerek gyártásának úttörőjévé a nagyhírű német cipőtervező, Adi Dassler vált híres márkájával.

 

A fogyasztói társadalom megjelenésével számos terméknél, így a cipőknél is egyre hangsúlyosabbá vált a tömeggyártás. A cipőápolás azonban nem tűnhetett el a köztudatból teljesen, az „eldobom és újat veszek” gondolkodásmód ellenére sem. Ezáltal a mai kor részét képezi mind a hagyományos, mind a frissebb, találó nevű Sneaker ápolás. Természetesen ma már nemcsak a hagyományos teniszcipőket, utcai vagy elegáns szabadidőcipőket ápolhatjuk a Sneaker Care típusú termékekkel, hanem minden, általában bőrfelülettel rendelkező termékre is érdemes használni ezeket.

Sneaker Care

A Sneaker Care termékcsalád hozzájárul, hogy régi és új cipői, illetve bőrből készült holmijai védve legyenek a környezeti hatásoktól. Segítenek a kopások, külső szennyeződések, UV sugarak által okozott károk megelőzésében, emellett régi cipőit újszerűvé és ragyogóvá varázsolják összetételüknek köszönhetően. A bőrfelületek kezelése, ápolása fontos tényező az élettartam meghosszabbításában.

 

A fehér, illetve világos színű Sneakereket rossz időjárásviszonyok, és a cipők színéből adódó kényesség ellenére is előszeretettel viseljük, így szükség van időnként külső, illetve belső tisztításukra. Erre nyújt elsődleges megoldást a Sneaker Care tisztítókendők használata. A 12 db-os csomag újjávarázsolja megfáradt cipőjét és kitolja az élettartamot, ami a minőséget és a külcsínt illeti. A termék a cipőápolásban megszokott olasz minőséget képviseli.

Sneaker Care Cipőtisztító kendő - 12 db

Használata könnyű, gyors és hatékony. Bármilyen színű és anyagú cipő mindennapos tisztításához alkalmas. Tökéletes táskákhoz, hátizsákokhoz, technikai anyagból készült ruhákhoz és fehér cipőkhöz is. Miután a kendővel letisztítjuk a kívánt területet bizonyosodjunk meg róla, hogy a különösen foltos területeken is eltűnt-e a szennyeződés. Kényes anyagoknál javasoljuk, hogy próbálja először egy kevésbé szembetűnő területen, majd térjen át a kívánt felületre.

Használat után erősen zárja vissza a tasakot a kendők szavatosságának és nedvességének megőrzéséért. A termék nem tartalmaz színanyagot így nemcsak fehér, hanem színes és fekete felületekre is ajánlott. Mindennapi használatra alkalmas.

 

Azonban a felületek gyakran olyan makacs szennyeződésekkel vannak borítva, hogy a mindennapi tisztításon kívül szükséges a további kezelés. A fehér és színes bőrcipők nincsenek magukra hagyva ebben az állapotukban sem. A szennyeződésekre a Sneaker Care Cipőtisztító habot ajánljuk, amely olyan makacs szennyeződésekkel is elbánik, mint a zsírfoltok.

Sneaker Care Cipőtisztító hab – 200 ml

A habot a felületre fújva, majd egyenletesen eloszlatva mélytisztítást hajtunk végre, amellyel kevésbé károsítjuk a cipő anyagát, mint egy mosógépes mosás, de tisztítóhatásuk megegyezik.

A hagyományos cipőápolás alapját a különböző kenhető paszták, illetve általánosságban színtelen, fekete és barna cipőkrémek használata határozza meg. A boxolást általában az előzőleg felvitt réteg, illetve a szennyeződések eltávolítása vezeti fel. Minden esetben ajánlott a boxolási folyamat előtt a külső szennyeződéseket eltávolítani, hogy a később felvitt, új réteg egyenletesnek hasson.

Fehér cipőknél a fehér szín felvitelével javítható a felületi repedések, karcolások optikai és fizikai állapota. A Sneaker Care Sérülésjavító Fehér Szivacs segít ápolni és elfedni a bőrfelület sérüléseit, rendszeres használata megelőzi a további töredezést és visszaállítja cipője eredeti fényét.

Sneaker Care Sérülésjavító Fehér Szivacs

Javítja és egyenletesen lefedi a bőr és a szövet karcolásait és foltjait. Használata: teljesen fehér cipők esetén törölje át a felületet a szivaccsal. Többszínű cipőnél a szivacs keskeny végét használja a fehér területek kezelésére, ügyelve arra, hogy elkerülje a színes részeket (szükség esetén azonnal nedves ruhával tisztítsa le a nem kívánt részeket).

A fényes hatás érdekében törölje át cipőjét puha ruhával.

Érdemes megemlíteni cipőink védelme érdekében, hogy manapság számos cipőbolt rendelkezik impregnáló készülékkel, amelyekkel már vásárláskor védelemet biztosíthatunk cipőinknek. Az impregnálás folyamata egy anyag átitását jelenti egy másik anyaggal a nagyobb védelem és ellenállóság érdekében. Cipőink esetében az impregnálás a vízlepergetést és a portaszító képességet segíti elő.

A fentebb felsorolt utóápolási technikák mellett figyelni kell cipőink előkezelésére is, amelyre egyszerű megoldást nyújt a Sneaker Care Folt- és Víztaszító Spray.

FOLT- ÉS VÍZTASZÍTÓ SPRAY 200 ml

A termék egy vízálló ápolószer szennyeződések, eső és só ellen, amely könnyen és gyorsan használható. Megakadályozza a szennyeződések, víz, olaj és UV-sugarak okozta károsodást. Megvédi cipőit és mindig újszerű állapotban tartja azokat. Praktikus csomagolása miatt a terméket akár magunknál is tarthatjuk, így csapadékosabb időszakban gyakori használatával még ellenállóbbá tehetjük cipőnket. Használata ajánlott vászoncipőkhöz, bármilyen színű velúrbőrhöz, bőrcipőkhöz, és technikai szövetekhez.

Bizonyosodjon meg róla, hogy a Sneaker Care termékek javítják cipői külső és belső megjelenését!

 

Szerezze be a Sneaker Care termékeket a biokoshop.hu oldalon, vagy keresse azokat a boltokban!