Brands and More

Gyorstesztek

My service title

Service description goes here

Svájci pontosság

iso tanusítvány

FÉRFI TERMÉKENYSÉGI TESZT

Gyors önteszt a spermium koncentráció vizsgálatára

A Férfi termékenység teszt az emberi ondó spermiumkoncentrációjának in vitro minőségi értékelésére szolgáló segédeszköz a férfi meddőség vizsgálatára / vagy a terhességi tervezés klinikai diagnosztizálásához amellyel megvizsgálható, hogy a spermium mennyisége eléri-e a fogamzáshoz szükséges koncentrációt.

A termék nagy vízelnyelésű és 0,5 µm-nél kisebb pórusméretű inert üvegszálas membránt használ a sperma szűrésére. A spermium-sejtek a membrán első rétegének felületén csapdába esnek, és a festékoldattól megfestődnek. Minél sötétebb az A tesztfelület színe, annál nagyobb a sperma koncentrációja. Ha az A tesztfelület színe világosabb, mint a B referenciasáv standard színe, azt jelenti, hogy a sperma koncentrációja kevesebb, mint 15 millió / ml. Ha az A tesztfelület színe sötétebb, mint a B referenciasáv standard színe, azt jelenti, hogy a spermiumkoncentráció nagyobb, mint 15 millió / ml. A természetes fogamzáshoz minimálisan 15 millió/ml spermaszám szükséges. Ez a teszt az emberi sperma sperma koncentrációjának in vitro minőségi értékelésére szolgál. Lényegében ez azt jelenti, hogy a teszt meghatározza, hogy a spermiumok száma megfelelő-e ahhoz, hogy természetes módon megtürténjen a megtermékenyítés. Az alacsony spermiumkoncentráció esetén a teherbeesés esélye csökken. Javasoljuk, hogy keresse fel orvosát, aki tanácsot adhat a sperma koncentrációjának javítására.

MENNYIRE PONTOS A TESZ EREDMÉNYE?

A teszt nagyon pontos. Az értékelési jelentések 99% -ot meghaladó egyezőségi arányt mutatnak (95%: 97,0-99,9%) referenciamódszerekkel.

MIÉRT SZÜKSÉGES 15 PERCIG T A SPERMÁT A GYŰJTŐ TARTÁLYBAN HAGYNI A TESZT ELŐTT ÉS MIÉRT NEM LEHET A SPERMÁT TESZT ELŐTT 12 ÓRÁNÁL TOVÁBB TÁROLNI?

A friss sperma viszkózus, és a normál spermát 30-60 percig 37 ° C-on kell tartanil, hogy teljesen folyékony legyen. Kizárólag a folyékony állapotú sperma használható tesztelésre, mivel a viszkózus sperma nem tud teljesen átjutni a tesztmembránon. A gyűjtőpohár alján található világos sárga lap 15 percen belül folyékonnyá teszi a spermát. Ha a spermium minták tárolási ideje túl hosszú, a spermiumok károsodását okozhatja, ami befolyásolhatja az eredmény pontosságát.

MENNYI IDEIG SZÜKSÉGES A SPERMÁNAK ÉS A FESTÉKANYAGNAK AZ A TESZTFELÜLETEN LENNIE ?

Általánosságban elmondható, hogy a spermiumok néhány másodpercen belül átszivárognak a teszt membránján, ha 5 perc en belül nem történik meg, ez azt mutatja, hogy a sperma nem keveredett teljesen folyadékkal, vagy a spermium sűrűsége túl magas, és meg kell ismételnünk a teszt. Amennyiben a sperma nem lessz folyékony, annak oka lehet a is, hogy a gyűjtőedényben lévő enzim szavatossága lejárt, vagy a felhasználó nem használhatja a sperma gyűjtőt helyesen, vagy másik poharat használt a sperma gyűjtésére.

BIZTONSÁGOS-E A TESZT HASZNÁLATA?

Igen az oldat biztonságos, egy szintetikus színezék, amelynek bevitele 5 mg / kg-nál kisebb koncentrációban nem károsítja az emberi szervezetet. A festőfolyadék koncentrációja kisebb, mint 10 ug / ml.

A VIZSGÁLATI EREDMÉNYEK ALAPJÁN NEM LEHET GYERMEKEM?

A spermiumkoncentráció mérése a számos spermaelemzés egyik tesztje. Vannak más tényezők is, amelyeket figyelembe kell venni, például a spermiumok mozgékonyságát. Ezért az ilyen esetekben konzultáljon orvosával.

MI LEHET MÉG AZ OKA A ROSSZ VIZSGÁLATI EREDMÉNYNEK?

Bármelyik hiba a mintavételtől kezdve az önmegtartóztatás elhagyásától ( 3-7 nap ) hibás vizsgálati eredményeket eredményezhet.

GLUTÉNÉRZÉKENYSÉGI GYORSTESZT

Önteszt, amellyek kimutatható a anti deamidált gliadin peptid (anti-DGP) és az IgA és IgG antitestek jelenléte a vérből, a Gluténérzékenység valószínűsítésére.

A gluténérzékenyés egy olyan autoimmun betegség, amely a vékonybél krónikus gyulladását okozza. A betegség észlelhető tünetei a hasmenés, a fogyás, a hasi puffadás, az alultápláltság és különféle típusú bőrreakciók. A legújjabb tanulmányok szerint a gluténérzékenyég által érintett betege szervezete specifikus antitesteket (IgA és IgG osztály) termel a deamidált gliadin peptid (anti-DGP) ellen. Ezek az antitestek nagy pontossággal diagnosztizálhatóak a gluténérzékenységben szenvedő betegek véréből, a korai diagnózis csökkentheti a bélrendszeri károsodást és megelőzheti a súlyosabb szövődményeket. A gluténérzékenység teszt egy gyors immunokromatográfiás vizsgálat, amely kimutatja az IgA és IgG anti-DGP antitestek érzékelhető jelenlétét a vérében.

1) Mosson kezet forró vízzel és szappannal, öblítse le tiszta vízzel és szárítsa meg, vagy használja a mellékelt tisztított gézt. 2) Az alábbiak szerint készítse elő a tesztet: nyissa ki az alumínium tasakot, vegye ki a tesztkazettát, és dobja ki a nedvszívó tasakot. Nyissa ki a pipettát tartalmazó műanyag csomagot. Nyissa ki a fiolát, és csavarja le a fehér kupakot, ügyelve arra, hogy ne essen a földre! Vegye le a védőkupakot a vérvételi eszköz végéről, és tegye a tűt szabaddá.3) Óvatosan, anélkül hogy húzná, forgassa körbe 360 fokban a vérvételi eszköz kupakját. 4) Távolítsa el és dobja ki a kupakot. –C ábra 5) Nyomja rá a vérvételi eszközt az ujjbegyére azzal a végével, amiről eltávolította a kupakot (a gyűrűs ujj csúcsa ajánlott). –D ábra Az eszköz csúcsa használat után automatikusan és biztonságosan visszaugrik. Ha a vérvételi eszköz nem működik megfelelően, használja a csomagban lévő másodikat. Ha a második vérvételi eszközt nem használják, akkor azt különleges óvintézkedések nélkül ki lehet dobni. 6) Szúrás után tartsa a kezét lefelé, masszírozza az ujj hegyét, majd miután elég nagy vércsepp képződött tartsa bele a pipetta végét, majd tartsa nyugodtan az ujját, amíg a vér el nem éri a pipettán lévő fekete vonalat.–E ábra 7) A pipetta végét folyamatosan tartsa a a vércseppben, ne távolítsa el, hogy ne alakulhassanak ki légbuborékok a csőben. F ábra 8) Nyissa ki az fiolát, és azonnal csepegtesse bele a pipettával összegyűjtött vért. Nyomja meg a pipetta végét 2 – 3-szor, hogy az összes vér a hígítóoldatba kerüljön. Helyezze vissza a csavaros kupakot az üvegcsére és rázza össze erősen 10 másodpercig –G ábra 9) Csavarja ki a kék kupakot a csepegtető üvegből (a fehér kupakot ne távolítsa el ) –H ábra. Ezután a vizsgálati kazettán lévő lyukba csepegtessen 3 csepp oldatot! – I ábra. 10)Várjon 10 percet

MILYEN PONTOS A GLUTÉNYÉRZÉKENYSÉG TESZT?

A teszt nagyon pontos. Az értékelési jelentések a referencia módszerekkel 90% -ot meghaladó egyezőségi arányt mutatnak (CI 95%: 82-98%)

HOGYAN MŰKÖDIK A GLUTÉNMENTES TESZT?

A Gliadin egy glutén fehérje komponense, amely azokért az immunreakcióért felelős , amelyek a belek gyulladását okozzák a gluténérzékenységben szenvedő betegeknél. A gluténérzékenység diagnózisáról szóló legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy a deamidált gliadin-peptidek különösen erős immunreakciókat okozhatnak. Ezen, a peptidek elleni antitestek jelenléte a vérben, a gluténérzékenység nagyon pontos diagnózisát teszik lehetővé. A Cgluténérzékenység teszt a deamidált gliadin peptidek (anti-DGP) elleni IgA és IgG antitestek jelenlétét mutatja ki. A pozitív eredmény azt jelenti, hogy ezeknek az antitesteknek a koncentrációja körülbelül 20 U / ml (egység / ml).

MIKOR HASZNÁLJA EZT A TESZTET ? 

A gluténérzékenység teszt elvégzése javasolt hasmenés, hasi fájdalom és puffadás, fogyás, fáradtság és / vagy bőrreakciók észlelése esetén.. A tesztet a nap bármely időpontjában, éhgyomorra vagy jóllakott állapot esetén is el lehet végezni. LEHET TÉVES AZ EREDMÉNY? Az eredmény helyes, ha az utasításokat pontosan követi. Előfordulhat azonban, hogy az eredmény nem megfelelő, például ha: a készülék a használata előtt más folyadékkal kerül érintkezésbe, ha a hígító egy része véletlenül kiömlik, ha a hígítóval kevert vér mennyisége nem elegendő, vagy ha az oldat cseppek száma nem elegendő,ha a mintaablakba, kevesebb mint 3 vagy több, mint 4 csepp vér kerül. A mellékelt műanyag pipetta lehetővé teszi a felhasználók számára a a teszt elvégzéséhez szükséges mennyiségű vér összegyűjtését.

ELVÉGEZHETŐ-E A TESZT HA GLUTÉNMENTES DIÉTÁN VAGYOK?

A gluténmentes étrendet alkalmazó gluténérzékeny betegek antitest szintje érzékelhetetlen szintűvé csökkenhet. 

HOGYAN ÉRTELMEZZEM AZ EREDMÉNYt, HA A TESZT ÉS A CONTROLL ABLAKBAN LÉVŐ CSÍKOK SZÍNE KÜLÖNBÖZIK?

A sávok színe és intenzitása nem fontos az eredmény értelmezése szempontjából. A csíkoknak folyamatosaknak és homogénnek kell lenniük. Ha a csík látszik, a teszt a csík intenzitásától és színétől függetlenül pozitív.

Z EREDMÉNY MEGBÍZHATÓ, HOGY HA 15 PERCCEL KÉSŐBB NÉZEM MEG AZ EREDMÉNYT?

Nem. A vizsgálatot az eljárás befejezése után 10 perccel (9. pont) és legkésőbb 15 percicel annak elvégzésétől kell értékelni.

MIT TEGYEK POZITÍV EREDMÉNY ESETÉN? 

A pozitív eredmény azt jelenti, hogy az IgA és IgG osztályú anti-DGP antitestek szintje körülbelül 20 U / ml. Ebben az esetben forduljon orvosához, aki eldönti, hogyan kell eljárni.

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY NEGATÍV? 

A negatív eredmény azt jelenti, hogy az IgA és IgG osztályú anti-DGP antitestek szintje a teszt kimutatási határértéke alatt van. Ha a korábbi tünetek továbbra is fennállnak, orvoshoz kell fordulni.

HÚGYÚTI FERTŐZÉS TESZT

Gyorsteszt, a leukociták, vér, nitritek és fehérjék kimutatására a vizeletben

A húgyúti fertőzés a húgyutakat érintő egyik leggyakoribb betegség, amelybe beletartozik a húgycső, a húgyhólyag, a hugyút és a vese. A férfiak, nők és gyermekek esetében is előfordulhat a húgyúti fertőzés. Leggyakrabban a nőket érinti a húgyúti fertőzés, miután a rövid húgycső kedvez a baktériumok behatolásának. Ugyanakkor az idős férfiaknál is fokozottan előfordulhat, ha a prosztata megnagyobbodás gátolja a vizelet szabad áramlását. Az egészséges emberek vizelete steril (azaz nem tartalmaz mikroorganizmusokat). A húgyutak sterilen tartásának egyik legjobb módja, ha a húgyhólyagot rendszeres időközönként kiürítjük. A fertőzés általában a húgycsőben kezdődik majd a felső húgyutakon át a veséig is elterjedhet. Különböző tünetek: égető érzés vizelés közben vagy gyakori vizelési inger. Előfordul továbbá hogy a vizelet zavaros vagy erős szagot áraszt.

FIGYELEM: Javasoljuk, hogy a vizeltemintát a kora reggeli órákban vegyen, mivel ilyenkor a leginkább koncentráltabb. A vizsgálathoz használt vizelet nem érintkezhet WC-ben lévő vízzel, vagy bármiféle fertőtlenítő vagy tisztítószerrel. Nők esetében: a vizsgálatot a menstruációs periódus és az azt követő 3 napon belül nem szabad elvégezni. A vizeletmintát nem szabad hüvelyi folyadékkal szennyezni, mivel ez félrevezető eredményt eredményezhet.
VIZELET GYŰJTÉS: A vizelet egy részét gyűjtsük össze a mellékelt műanyag pohárba, vagy egy tiszta mosószer maradékot nem tartalmazó pohárba. Ügyeljen arra, hogy a poharat teljesen feltöltse vizelettel. -A ábra. Figyelem: Tartósítószerek használata nem ajánlott. Ha a teszt a vizelet adás utáni egy órán belül nem végezhető el, azonnal hűtsük le a vizeletet, később a teszt elvégzése előtt hagyjuk a mintát szobahőmérsékletre
melegedni. A vizelet szobahőmérsékleten történő tartós tárolása a vizeletben lévő baktériumok elszaporodásához vezethet, ennek eredményeképpen a pH változhat. A PH szint megváltozása a teszt eredményét jelentősen befolyásolhatja. A glükóztartalmú vizelet csökkentheti a pH-t, mivel a szervezet lebontja a glükózt. Amennyiben a vizeletminta klórhexidint tartalmazó bőr tisztítószerekkel érintkezik ez befolyásolhatja a fehérje teszt eredményeit.
A TESZT HASZNÁLATA
1) Nyissa ki az alumínium tasakot a megjelölt helyen és vegye ki a tesztcsíkot. Ne érintse meg a vizsgálati felszínt, és a mellékelt nedvszívó csomagot a szokásos háztartási hulladékkal együtt dobja ki. Miután kinyitotta a tasakot, ajánlatos a vizsgálatot azonnal elvégezni – B ábra. A tesztcsíkot merítse a vizeletmintába. FIGYELEM: Győződjön meg róla, hogy mind a négy tesztmező kb. 1-2 másodpercig a vizeletbe kerül. – C ábra. 3) Ezután távolítsa el a tesztcsíkot, és törölje le a felesleges vizeletet a tartály pereméről vagy törölje le egy nedvszívó anyaggal (pl. Papírtörlővel), hogy elkerülje a vegyi anyagok összekeverését a szomszédos reagens területekről. Helyezze a tesztcsíkot vízszintesen a nyitott alumínium tasakra úgy, hogy a vizelet ne kerüljön más felületekre. – D ábra. Várjon 2 percet. (ne olvassa el az eredményeket 3 perc után)

MENNYIRE PONTOS A HÚGYÚTI FERTŐZÉS TESZT? 

Az elvégzett tanulmányok szerint a vizsgálat 97,6% -os pontosságot mutatott a leukociták esetében, 96% a vér, 100% a nitritek esetében és 88% a fehérjék esetében.

MI A TEENDŐ HA A TESZTEREDMÉNYEM POZITÍV?

Ne feledje, hogy a pozitív eredmény nem jelenti azt, hogy mind a négy anyag kimutatható a vizeletben. Ha az eredmény csak egy vizsgált összetevőre is pozitív, valószínű hogy annak valamilyen kóros oka van, még akkor is, ha az nem húgyúti fertőzés. Azonnal forduljon a saját orvosához, aki pontosabb diagnózist tud adni. Amikor meglátogatja orvosát, kérjük vigye magával ezt a tájékoztatót hogy orvosa könnyebben tájékozódhasson az elvégzett teszt típusáról.

MI A TEENDŐ HA A TESZT EREDMÉNYE NEGATÍV?

Ne feledje, hogy a vizsgálati eredmény csak akkor negatív, ha az összes négy anyag tesztmezője negatív. De ha még mindig érezheti az húgyuti fertőzés tüneteit, vagy bármilyen más tünete van, forduljon a saját orvosához, hogy gondoskodjon az alaposabb vizsgálatról.

OVULÁCIÓ LH TESZT

Önteszt, amely kimutatja az LH hormon jelenlétét a vizeletből.

A LUTENIZÁLÓ HORMON ÉS AZ OVULÁCIÓ: A női szaporító szervrendszert termékeny korában (a serdülőkortól a menopauzaig) minden hónapban számos szerkezeti és hormonális változás éri . Ez az ösztrogének és a progeszteron szintjének folyamatos változása miatt következik be. Ezeket a hormonokat a hipotalamusz-hipofízis-gonád tengely szabályozza, amely felelős a menstruációs ciklusért, ennek a következő 4 szakasza van : menstruációs fázis, follikuláris fázis, ovuláció és lutealis fázis. A menstruációs ciklus 12/13. napján bekövetkező ovulációs fázis során a vérben lévő ösztrogén szintje olyan magas, hogy az agyalapi mirigy elkezdi a luteinizáló hormon (LH) előállítását. Ez tüszőrepedést idéz elő, mely során az érett petesejt szabaddá és megtermékenyíthetővé válik. A petesejt a tüszőrepedést követő követő 24 órában megtermékenyíthető.A vizeletben lévő LH-szint mérése ezért hatékony módja a fogamzási idő optimalizálásának. Az ovulációs LH teszt lehetővé teszi, hogy 25 mIU / ml-nél magasabb LH-szintet észleljen, és azonosítsa azokat a napokat, amelyekben a legtermékenyebb.

Az Ovuláció teszt egy olyan immunokromatográfiás vizsgálat, amely a luteinizáló hormon (LH) jelenlétének megállapítására szolgál a reaktív csíkban található speciális aranykonjugált monoklonális antitestek segítségével

1) Nyissa ki a tasakot és vegye ki a vizsgálati eszközt. Az alumínium zacskóban levő szárító csomagot dobja ki. 2) Távolítsa el a védősapkát, és tegye ki az abszorbens csúcsot-A ábra. Forgassa úgy az eszközt úgy, hogy az eredmény ablak felfelé nézzen, a mintavevő pedig lefelé. 3) Helyezze az abszorbens csúcsot a vizelet sugár alá legalább 10 másodpercig. – B1 ábra. FIGYELMEZTETÉS: Ügyeljen arra, hogy ne jussanak vizeletcseppek az eredményablakba. Alternatív megoldásként (ha könnyebb) a vizeletet tiszta, száraz tégelybe lehet gyűjteni (nem tartozék), majd az abszorbeáló csúcsot (ovális) 10 másodpercig mártsa bele a vizeletbe. – B2 ábra. 4) Helyezze vissza a védőkupakot az abszorbens csúcsra. – C ábra. 5) Helyezze a próbapadot száraz, sík felületre, és az eredményablak felfelé nézzen. – D ábra.

MENNYIRE HATÉKONY AZ OVULÁCIÓ TESZT?

Az ellenőrző jelentések 90% -ot meghaladó pontosságot mutatnak (95% -os CI-vel számítva) referenciamódszerekkel.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ Ovuláció LH teszt?

Az eszköz célzottan azonosítja a humán luteinizáló hormonot (LH), és kimutatja, hogy a hormon koncentrációja a vizeletben 25 mIU/ml vagy annál nagyobb. Bizonyos esetekben az ezen érték alatti LH-koncentrációjú minták (22 mIU/ml és 24,99 mIU/ml között) pozitív eredményt adhatnak. A tesztet a 3. NIBSC 81/535 nemzetközi szabvány szerint kalibráltuk.

MIKOR VÉGEZZEM EL A TESZTET?

A teszt megfelelő időben történő elvégzéséhez tudnia kell, hogy mennyi ideig tart a ciklusa. A ciklus hosszát annak első napjától kell a következő ciklus első napjáig kell számolni. A táblázat segítségével határozza meg előre azt a napot, amikor meg kell kezdeni a tesztelést. A ciklusának az első napja az 1. nap. Ha a ciklusa szabálytalan, tekintse át a legrövidebb ciklus időtartamát az elmúlt 6 hónapban. Nézze meg a táblázatot, hogy megállapítsa azt a napot, amikor meg kell kezdeni a tesztelést. Ha a ciklus 21 napnál rövidebb vagy 40 napnál hosszabb, kérjük, beszéljen kezelőorvosával. PÉLDA: a ciklus átlagos időtartama 28 nap. Az utolsó ciklusa a hónap 3. napján kezdődött. A fenti táblázat azt mutatja, hogy a hónap 3. napjától számítva 12 napot kell számítania, így az első tesztet a hónap 14. napján kell elvégezni.

MILYEN NAPSZAKBAN VÉGEZZEM EL A TESZTET?

A vizsgálat a nap bármely időszakában elvégezhető, de a tesztet elvégzők egy része a délután gyűjtött vizelettel a jobb eredményt ért el. Ha szükséges, folytassa a tesztelést minden nap ugyanabban az időben, amíg az LH hormonszint emelkedését nem tapasztalja . Ne használjon kora reggeli vizelettel.

LEHET TÉVES AZ EREDMÉNY?

A teszt eredménye akkor pontos, ha az utasításokat megfelelően követi. Előfordulhatnak azonban helytelen eredmények, ha a készüléket vizsgálat előtt nedvesség éri. Ritka esetekben az eredmények hibásan pozitívak vagy negatívak lehetnek hormonális anyagcsere-betegségekben szenvedő nőknél. Váratlan vagy ellentmondásos eredmények esetén beszéljen a nőgyógyászával, mert egyes betegségek megváltoztathatják a teszt eredményeit.

HELYES LEHET AZ EREDMÉNY HA AZ ABSZORBÁLÓ RÉSZ TÖBB MINT 10 MÁSODPERCIG VOLT A VIZELETBEN?

Igen, néhány másodpercnyi eltérés nem befolyásolja az eredményt.

HELYES LEHET-E AZ EREDMÉNY? HA AZ ABSZORBÁLÓ RÉSZ KEVESEBB MINT 10 MÁSODPERCIG ÉRINTKEZETT VIZELETTEL?

Nem, mert legalább 10 másodperc szükséges a vizelet felszívódásához a készülékbe.

MIT TEGYEK, HA POZITÍV AZ EREDMÉNY?

Növelje a nemi közösülés gyakoriságát, mert ekkor nagyobb esély van a fogantatásra.

MIT TEGYEK NEGATÍV EREDMÉNY ESETÉN?

Ha az eredmény negatív, a vizeletben az LH szintje 25 mIU/ml alatt van, ami azt jelenti, hogy a fogamzás esélye alacsony. Minden nap meg kell ismételnie a tesztet, hogy meghatározza a hormonkoncentráció növekedését.

HASZNÁLHATÓ-E A TESZT SZÜLETÉS SZABÁLYOZÁSRA?

Nem, a tesztet nem erre a használatra tervezték.

AZ ORÁLIS FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTÁK BEFOLYÁSOLHATJÁK-E AZ EREDMÉNYT?

Az orális fogamzásgátlók szedése után ciklusa bizonyos ideig szabálytalan lehet, ami zavarhatja az eredményeket.

MAGZATVÍZ SZIVÁRGÁS TESZT

Önteszt, amely kimutatja a szivárgó magzatvizet terhesség alatt.

Várd a legnagyobb nyugalomban születendő gyermeked. A svájci Prima Home Test magzatvíz szivárgást kimutató betétje gyorsan és megbízható eredménnyel ad választ kérdésedre: vajon a magzatvizem szivárog?

Önállóan, bármikor, bárhol alkalmazhatod magzatvíz szivárgás gyorstesztünket, így biztosítva a folyamatos monitorozást, akár a szakaszosan szivárgó magzatvíz felismerését is lehetővé téve. A teszt nagy érzékenységű, és egy lépésben elvégezhető, amely rövid időn belül eredményt ad. Lehetővé teszi a magzatvízszivárgás korai észlelését, így védi a magzat és az anya egészségét.

A speciális betét egy in vitro teszt, könnyen használható otthoni tesztkészlet, amely lehetővé teszi az amnion folyadék valószínű szivárgásának észlelését, ha az orvosa azt gyanítja, hogy magasabb lehet az amnion folyadék szivárgásának normál kockázata. Az amnion folyadék szivárgásának kockázata a normálnál nagyobb 48 órával az amniocentézis vizsgálatok után, vagy azonosítatlan nedvesedés esetén, vagy olyan nők körében, akiknek korábban már volt korai magzatburok repedése. Az amnion folyadék pH-értéke magasabb mint 6.5., a betét megváltoztatja a színét, ha 6.5, vagy ennél magasabb pH-jú folyadékkal érintkezik. Magzatvíz szivárgást kimutató tesztünk egy kis extra nyugalmat biztosít Neked, épp akkor, amikor arra a legnagyobb szükséged van.

Egyszerűen rögzítsd a speciális betétet az alsóneműdhöz, és folytasd a napi teendőid. Amikor úgy érzed folyadékszivárgás van, ellenőrizd a színváltozást. A betét színváltozása lehet részleges vagy teljes (bármilyen intenzitású, formájú, méretű). A színváltozás minden esetben 15 perccel a folyadék szivárgása után következik be. Ha kék vagy zöld színváltozás történik, lehet, hogy valóban a magzatvíz szivárog, de lehet hüvelyi fertőzésed is. Azonnal fordulj orvoshoz, vagy haladéktalanul menj be a kórházba. 

Ha a betét sárga színű marad, vagy 15 perc után sárgásra változik, a folyadék szivárgása valószínűleg vizelet, ami a terhesség alatt gyakran előfordul. Bármilyen minimális mennyiségű amnion folyadék szivárgás látható kék vagy zöld foltot hoz létre. Ha orvosi ellátás szükséges, mutasd meg a teszt eredményt az orvosodnak.

VALÓSZÍNŰSÍTHETŐ MAGZATVÍZ SZIVÁRGÁS? 

Ha van színváltozás, részleges vagy teljes, kék vagy zöld (bármilyen intenzitású), bármilyen méretben, alakban vagy helyen a betéten, a szivárgó folyadék valószínűleg magzatvíz. A színváltozás foltos lehet és intenzívebb a sárga csík szélén. Bármilyen hasonló esetben forduljon orvosához, vagy menjen a kórházba késedelem nélkül. Fontos: A jelzőcsík kékre vagy zöldre változhat, ha hüvelyi fertőzés észlelhető. Ha az indikátor csík kékre vagy zöldre vált, mindig forduljon orvosához.

VALÓSZÍNŰSÍTHETŐ NEGATÍV EREDMÉNY?

 

Ha a betét nem változtatta meg a színét (sárga maradt vagy sárgásra váltott 15 perc elteltével lett), a hüvelyi nedvességet valószínűleg nem a magzatvíz okozta. Ha továbbra is hüvelyi nedvesedést tapasztal, alkalmazzon egy új betétet, ismételje meg a vizsgálatot, és forduljon orvosához.